Μήδεια του Μπόστ Εν Χαλκίδι
Περιγραφή

Η Μήδεια του Μποστ ανήκει στις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης εποχής. Μια παρωδία που στόχο δεν έχει μόνο να προκαλέσει το γέλιο, αλλά να μας  προβληματίσει (άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της σάτιρας) και να μας κάνει να μας κάνει να σκεφτούμε τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου… Ένα πολιτικό κείμενο, διαχρονικό και πάντα επίκαιρο που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της εποχής, σχολιάζοντας τον Έλληνα πολίτη και την ελληνική πραγματικότητα, η οποία κάνει κύκλους όσα χρόνια κι αν περάσουν. Τα έντονα Αριστοφανικά στοιχεία, τα οποία διατηρήσαμε στο έπακρο, η ιδιαίτερη γλώσσα του Μποστ, μπλέκοντας την καθαρεύουσα και την δημοτική και ο ομοιοκατάληκτος δεκαπεντασύλλαβος είναι τα στοιχεία εκείνα που μας έκαναν να λατρέψουμε το έργο αυτό.  Οι χαρακτήρες του έργου πολλοί και όλοι τους μοναδικοί, δρουν σε ένα παλάτι – κέντρο διερχομένων. Μια οπισθοδρομική τροφός, μια σέξι καλόγρια, μια καταπιεστική μάνα, ένας λεβέντης Κρητικός, ένας ξεπεσμένος βασιλιάς με την κακομαθημένη κόρη του, ένας καλόγερος που άλλαξε ερωτική ταυτότητα, ένας συγγραφέας τραγωδιών που έχασε την έμπνευσή του, ένας άπιστος άντρας, πέντε ατάλαντες παλακίδες που έχουν μετατρέψει το έργο σε μιούζικαλ και φυσικά η Μήδεια… μια γυναίκα που υπομένει πολλά και πολλούς αλλά συνάμα αρέσκεται να είναι το επίκεντρο. Μια ηρωίδα με διαρκείς εναλλαγές στη διάθεσή της που οδηγείται σε ένα απεχθές έγκλημα παρασυρόμενη από το πάθος της. Μια ηρωίδα εμπνευσμένη από την ομώνυμη τραγωδία του Ευρυπίδη, υπό το πρίσμα μιας αρκετά έντονα κωμικής ματιάς.

Ένας πολυμελής θίασος και μια ακόμα πιο μεγάλη ομάδα που εργάστηκε από πίσω για να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση. Ατέλειωτες πρόβες, πολλή δουλειά, πολλά γέλια και μοναδικές στιγμές.  Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συνθέτουν το έργο της δική μας Μήδειας… και σας το προσφέρουμε απλόχερα. 
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 21.00

Θέατρο Ορέστης Μακρής Χαλκίδα

Γενική Είσοδος  : 10 ευρώ

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6934714425

Τηρώντας όλα τα νέα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Ελληνική κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα παρακαλούμε για αποφυγή συνωστισμού την ημέρα της παράστασης οι θεατές να προσέλθουν τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο όσο και συνιστάτε καθ’όλη  την διάρκεια της εκδήλωσης.

διαβάστε περισσότερα
Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΙΑΔΟΥ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ – ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ , ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ‘’4dance’’

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΑ,ΗΧΟΣ  -ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΛΙΝΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ –ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΙΑΔΟΥ

ΣΤΙΧΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ   – ΒΙΒΗ ΣΜΥΡΛΑΚΗ

ΣΚΗΝΙΚΑ– ΜΑΡΙΝΑ ΣΜΥΡΛΑΚΗ,ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΩΝ,ΑΦΙΣΑ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  –  Patitiri  design

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ– ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΠΥΡΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ- ΝΙΚΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ  - ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΛΛΑ

ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ- ΜΑΡΙΝΑ ΣΜΥΡΛΑΚΗ ,ΦΑΙΗ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ– ΠΕΡΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙ-ΤΕΧΝΩΝ

Media
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει