Τελευταίες παραστάσεις!
Μία εντελώς νέα παράσταση αποθεώνεται καθημερινά στο Θέατρο Παλλάς . ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΛ. 2118005141 και ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΣ
Μία υπερπαραγωγή, αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες, αποθεώνεται καθημερινά στο Θέατρο Παλλάς.
Με ενθουσιασμό και αποθεωτικά σχόλια συνεχίζεται έως 20 Μαίου στο Παλλάς η παράσταση "Αναζητώντας τον Αττίκ".
Μία λαμπερή μουσικοθεατρική παράσταση με πολύ συγκίνηση και χιούμορ και με έναν καταπληκτικό θίασο που πρωταγωνιστούν οι:
Άκης Σακελλαρίου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια
Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης,
καθώς και μια μεγάλη ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς.
Ιδιαίτερα τιμητική και επιβλητική η παρουσία της μοναδικής Ζωζώς Σαπουντζάκη, σε μια από τις μεγάλες στιγμές στη μεγάλη της καριέρα!!!
Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια, που σε συνδυασμό με τη νέα “dream team”διανομή και τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια δημιουργούν μία εντελώς νέα παράσταση, ανώτερη σύμφωνα με τη γνώμη των θεατών από το πρώτο ανέβασμα 2012. Τα κείμενα και την επιλογή των τραγουδιών είναι αποτέλεσμα συστηματικής ιστορικής και μουσικής έρευνας με τη γνώση και το κύρος του Λάμπρου Λιάβα, ενώ τα ευφυή στιχουργικά ιντερμέδια υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει αναλάβει η καταξιωμένη Σοφία Σπυράτου, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης επιμελείται τα νέα σκηνικά και κοστούμια.
Μια γοητευτική παράσταση που προσκαλεί το σημερινό κοινό ν’ αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας. Μια χορταστική μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές
ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).
O Αττίκ και η εποχή του, ήχοι, φωνές, όργανα και μουσικές εξαίσιες, μορφές ενός ιδανικού θιάσου, ζωντανεύουν στη σκηνή. Η αξέχαστη «Μάντρα», η μουσική αυλή των θαυμάτων αναβιώνει μοναδικά αναδεικνύοντας την «μεγάλη τέχνη των μικρών τραγουδιών» που εξακολουθεί να μας αφορά και να μας εμπνέει!
Μετά την Αθήνα η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από 7 έως 12 Ιουνίου.
«Έκλαψα για να γράψω
Έγραψα για να τραγουδήσω
Τραγούδησα για να ζήσω»
Αττίκ 5/3/1939
Έγραψαν για την παράσταση στο Badminton το 2012
΄Oταν ένα θέαμα καταφέρνει να κόβει πάνω απο 2.000 εισιτήρια κάθε βράδυ στην Αθήνα της κρίσης τότε αποτελεί σίγουρα μια ειδική περίπτωση...Ο Αττίκ αρέσει γιατί μας ταξιδεύει σε μια εποχή αξιοπρέπειας...
Μαργαρίτα Πουρνάρα , Η Καθημερινή
Οι θεατές της παράστασης απολαμβάνουν ένα υψηλής ποιότητας θέαμα, Ευρωπαίκών προδιαγραφών.. "Το Σανίδι είναι ιερό", ακούγεται να λέει ο Αττίκ σε κάποιο σημείο του έργου..Φρονώ ότι οι συντελεστές της παράστασης, που απ΄ ότι πληροφορούμαι παίρνει παράταση, ενστερνίσθησαν πλήρως το νόημα της φράσης...
Χρήστος Ζαμπούνης, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Τι είναι αυτό που κάνει μια θεατρική παράσταση ξεχωριστή? Στην περίπτωση του "Αττίκ" πολλά πράγματα μαζί. Κυρίως ότι το θέαμα παρουσιάζεται πολύ καλά ρονταρισμένο ακόμα και από την πρεμιέρα. Επιπλέον δεν χρειάζεται να είναι κανείς κριτικός θεάτρου για να καταλάβει ότι υπάρχει χημεία μεταξύ σκηνής και θεατών!
Κατερίνα Λυμπεροπούλου, ΤΟ ΒΗΜΑ
Στην Αθήνα που μετράει τα συντρίμμια της και όπου ο καθένας αναλογίζεται τι θα μας φέρει το αύριο, με την παράσταση Αναζητώντας τον Αττίκ βρήκαμε το φάρμακο που είναι το τραγούδι, η μουσική, ο χορός, το πηγαίο κέφι που ξεκινά απο την σκηνή και κατεβαίνει στην πλατεία και μας παίρνει μαζί του σε μια εποχή ξεγνοιασιάς που την είχαμε ξεχάσει.
Ελένη Μπίστικα, Η Καθημερινή