Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
Περιγραφή

Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ»

Από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Σοφούλη

Κάθε Κυριακή στις 11.30

Οι Dream Workers και η Καλλιτεχνική Εταιρεία παρουσιάζουν φέτος το κλασικό παραμύθι της Jeanne-Marie Leprince de Beaumont «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 15.00. Η παράσταση θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30.

Λίγα λόγια για το έργο

Το αλληγορικό παραμύθι, βασισμένο σε παραδοσιακές ιστορίες που ταξίδεψαν ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, μιλά για την ανάγκη να δει ο άνθρωπος πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, να αγνοήσει τα υλικά αγαθά και να προσεγγίσει με ευγένεια και ειλικρίνεια τον διπλανό του προκειμένου να γνωρίσει την αλήθεια πέρα από την εικόνα. Σύγχρονο και ταυτόχρονο άχρονο και διαχρονικό, το παραμύθι της Πεντάμορφης που ανακαλύπτει την ομορφιά στο πρόσωπο ενός τέρατος διδάσκει την ευγένεια, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία. Σε έναν κόσμο καθηλωμένο από πλαστές εικόνες, επιφανειακό, που αρέσκεται στη βία και τις δυνατές φωνές, ο ψίθυρος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να είναι η λύση;

Η ιστορία έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων από την Walt Disney Animation Studios το 1991 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, ενώ το 2017 έγινε και ταινία από τη Walt Disney και την Mandeville Films.

Ποιοι είναι οι Dream Workers

Οι Dream Workers δραστηριοποιούνται στον χώρο των θεματικών πάρκων, των εκθέσεων και των εκδηλώσεων από το 2002. Το όνομά τους έχει συνδεθεί με τα θεματικά πάρκα «Οι Μαγικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», «Εργοστάσιο Σοκολάτας», «Δεινόσαυροι» και παραστάσεις όπως «Οι Μαγικοί Επιστήμονες». 

Παιδική σκηνή Θεάτρου Σοφούλη

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Σοφούλη έχει συνδεθεί με τις ομορφότερες παιδικές αναμνήσεις των παιδιών της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Εδώ και 17 χρόνια παρουσιάζει ξεχωριστές παιδικές παραστάσεις που τιμώνται από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Kάθε Κυριακή στις 11.30

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία από Δευτέρα έως Παρασκευή

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό 8€ μειωμένο (φοιτητικό , ανέργων, πολυτέκνων, με απόδειξη μέσων μεταφοράς –ταξί λεοφωρείο)

Πληροφορίες –κρατήσεις Καλλιτεχνική Εταιρεία

Τηλέφωνο 2310423925

Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του ή απόδειξης ταξί στο κανονικό εισιτήριο.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο 5

Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη

Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

Θέατρο Σοφούλη

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310423925,

http://theatrosofouli.gr/

διαβάστε περισσότερα
Συντελεστές

Κείμενο: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Σκηνοθεσία:Παυλίνα Χαρέλα

Μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας

Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη

Projections: Κλείτος Κυριακίδης

Σκηνικά: Βίκη Βουρνιά (Dream Workers)

Κοστούμια: Καλλιόπη Παπαδάκη

Μάσκες – ειδικές κατασκευές – βοηθός σκηνογράφου: Ελίζα Μοσχοπούλου

Κατασκευή κοστουμιών: Moda System

Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Ευσταθοπούλου

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Κατερίνα Νικολάου

Παραγωγή: Dream Workers & Καλλιτεχνική Εταιρεία

Παίζουν: Βαλάντης Γαργάνης, Δημήτρης Δανάμπασης, Μαριλένα Λιακοπούλου, Γεράσιμος Παπικινός, Άννα Παρασίδου και η μικρή Μαριλίζα Αλεξανδρή (από το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Σοφούλη) .

Media
Παραγωγή

Καλλιτεχνική εταιρεία θεάτρου

Διεύθυνση
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ 5
Πόλη
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
T.K.
55131
Τηλέφωνο
2310423925
Email
harelapaulina@theatrosofouli.gr
ΔΟΥ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΑΦΜ
997177664
Εκδηλώσεις
  • Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ - Θέατρο Σοφούλη
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.