Να βγω λιγάκι στον αέρα
Περιγραφή

Τη θεατρική σαιζόν 2019-2020, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
παρουσιάζει δύο επιλογές για εφήβους!

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στο Υπόγειο παρουσιάζει στο Υπόγειο πρόγραμμα για εφήβους και νέους με δύο νέα έργα που γράφτηκαν ειδικά για το Θέατρο Τέχνης θίγοντας επίκαιρα θέματα μέσα από φρέσκιες, πρωτότυπες ιδέες που ανταποκρίνονται στους προβληματισμούς που κυριαρχούν στη ζωή των νέων σήμερα!

Η νέα παράσταση «Θα βγω λιγάκι στον Aέρα», με γοητευτικό χιούμορ και φαντασία, θίγει το ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού που απασχολεί τους έφηβους, αλλά και τους γονείς τους. Θα παίζεται στο θέατρο κάθε Σάββατο στις 18:00. Παράλληλα, ξεκινάει η εφηβική θεατρική παράσταση «Μια μέρα Χωρίς», ένα σπονδυλωτό έργο που γράφτηκε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και θίγει το μείζον ζήτημα της εξάρτησης, με έμφαση στο νέο εθισμό της εποχής μας: τον εθισμό στο ίντερνετ.
 

« Θα βγω λιγάκι στον Aέρα »

Μια θεατρική παράσταση για την απενοχοποίηση του επαγγελματικού προσανατολισμού Απευθύνεται κυρίως σε εφήβους (Β’ και Γ’ ταξη Γυμνασίου και όλες τις τάξεις Λυκείου)
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας


Από τον Νοέμβριο, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στο Υπόγειο, ανεβαίνει η πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Θα βγω λιγάκι στον αέρα» κατάλληλη για το νεανικό κοινό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο ηθοποιός- συγγραφέας- σκηνοθέτης Ηλίας Κούνελας υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία με δημιουργικότητα και φαντασία. Η ιστορία θίγει τους φόβους που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επαγγελματικές επιλογές των εφήβων σήμερα. Οι γονείς αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους. Τα παιδιά πιέζονται από τους γονείς αλλά και από την ίδια την κοινωνία να κάνουν τη «σωστή» επιλογή για το μέλλον τους. Τι σημαίνει όμως «σωστή» επιλογή; Πόσο σημαντικό είναι να βρεί κανείς την κλίση του και να την ακολουθήσει; Και πόσο σημαντικό είναι πάνω απ’όλα να ονειρευόμαστε - αλλά και να μην ξεχνάμε τι έχει πραγματική αξία στη ζωή.

Μια περιπέτεια με χιούμορ και φαντασία, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, που πέρα από τους πρωταγωνιστές της, μετακινεί και τους ίδιους τους θεατές παρακινώντας τους να ανατρέξουν στις σημαντικές επιλογές που καθόρισαν τη ζωή τους και να αναρωτηθούν πότε, γιατί και πώς τις έκαναν. Μια ιστορία που θέλει να μας θυμίσει κατά πόσο η ίδια η ζωή καθορίζει αλλα και ανατρέπει ή αναδιαμορφώνει τα όνειρα και τις αποφάσεις μας...

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Κάθε Σάββατο, στις 12 η ώρα το μεσημέρι, η δημοσιογράφος της ραδιοφωνικής εκπομπής «θΘα βγω λιγάκι στον Aέρα » έχει προσκεκλημένους δύο εφήβους, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους. Αυτή την εβδομάδα η εκπομπή έχει θέμα το καίριο ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού: Πώς βλέπουν οι έφηβοι την κατάσταση που επικρατεί σήμερα; Eίναι αισιόδοξοι για το μέλλον; Συζητάνε για το τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν κι αν κάνουν όνειρα να αλλάξουνε τον κόσμο.

Προς μεγάλη έκπληξη της δημοσιογράφου, φαίνεται πως τα παιδιά έχουν πάρει ήδη πάρει κάποιες αποφάσεις: Το αγόρι δείχνει πολύ ικανοποιημένος και αισιόδοξος και χωρίς δεύτερη σκέψη υποστηρίζει πως γνωρίζει πολύ καλά με τι θέλει να ασχοληθεί. Το κορίτσι, ενώ είναι μπερδεμένη και λιγότερο αισιόδοξη, δηλώνει πως θα φροντίσει τουλάχιστον να ασχοληθεί με κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν θα την αφήσει άνεργη. Η δημοσιογράφος που ξαφνιάζεται απο τον αυθορμητισμό και την αποφασιστηκότητα των νέων, εύχεται σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιηθούν τα όνειρα τους. Τότε ξαφνικά στην εκπομπή συμβαίνει κάτι εντελώς παράδοξο; ενόσω παίζονται οι διαφημίσεις, μέσα σε λίγα λεπτά δηλαδή, περνούν 40 χρόνια - κι οι καλεσμένοι μας ξαναβγαίνουν στον αέρα!!!

Τι απέγιναν τα ονειρά τους; Έκαναν σωστές επιλογές; Στάθηκαν τυχεροί στη ζωή τους; Πέσανε σε απρόοπτα; Και τελικά, ξαναβρέθηκαν ποτέ μεταξύ τους;

Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε εφήβους, αλλά και σε όλους εκείνους που, πέρα από τον πυρετό σχολικών εξετάσεων, εξαιτίας κάποιου άγχους ή της φιλοδοξίας τους ξέχασαν να «βγουν λιγάκι στον Αέρα», για να ξεσκάσουν...

Πρεμιέρα 18 Νοέμβριου στην ιστορική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης στο Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα.
Μπορείτε να φέρετε μια ομάδα νέων με μειωμένο εισιτήριο σε καθημερινή πρωινή παράσταση και στις τακτικές παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη του Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ.
Καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία με μειωμένη τιμή 6€.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ για ΟΜΑΔΕΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κυρία Εύα Στυλάντερ στα τηλέφωνα: 210-8665144, 210-874657 (Δευτ-Παρ 9.30 - 14.30), theatropol@otenet.gr
 

διαβάστε περισσότερα
 • Θέσεις
  καθήμενων
 • Τρόποι
  πρόσβασης

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: Ελληνική Εταιρεία Θεάτρου (Θ. Τέχνης Καρόλου Κουν)
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Συντελεστές

Σύλληψη – Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσκή επιμέλεια: Ηλίας Κουνέλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Παπαθεοδώρου

Ηθοποιοί
Ιφιγένεια Γρίβα, Στεφανία Σαμαρά, Μπλερίμ Δαμπιράι
 

Διοργανωτής

Ελληνική Εταιρεία Θεάτρου (Θ. Τέχνης Καρόλου Κουν)

Διεύθυνση
Πεσμαζόγλου 5
Πόλη
Αθήνα
T.K.
-
Τηλέφωνο
2103222760
Email
info@theatro-technis.gr
ΔΟΥ
Α’ Αθηνών
ΑΦΜ
090047450
Εκδηλώσεις
 • Να βγω λιγάκι στον αέρα - Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν

Επιλογή εκδήλωσης

Σαβ, 11/4
17:00
Να βγω λιγάκι στον αέρα Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν - Αθήνα, Αττική
8,00€ - 15,00€

Επιλογή θέσης

Πληροφορίες

Εισάγετε τον κωδικό προσφοράς:
Εφαρμογή
Τιμοκατάλογος
Επιλογή εισιτηρίων

Παρακαλώ επιλέξτε το πλήθος των εισιτηρίων που επιθυμείτε.

 1. Οι θέσεις προστέθηκαν με επιτυχία.
  Διαλέξετε απο τις διαθέσιμες έκπτωσεις ή διαγράψτε όσες θέσεις δεν θέλετε.
  Τέλος πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της κράτησης.

 1. Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος της εκδήλωσης. Κάθε ζώνη τιμών αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα διαζώματα στην κάτοψη. Συμβουλευτείτε τον χρωματισμό της ζώνης για την επιλογή διάζωματος.

 2. Επιλέξτε τις θέσεις που επιθυμείτε, πατώντας πάνω σε κάθε μια.

 3. Οι επιλεγμένες θέσεις εμφανίζονται κάτω απο την ζώνη τιμών που ανήκουν. Σε αυτό το σημείο έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε απο τις διαθέσιμες εκπτώσεις ή να αφαιρέσετε όσες θέσεις δεν θέλετε.

 4. Το συνολικό κόστος των εισιτηρίων ανανεώνεται αυτόματα με κάθε προσθήκη/αφαίρεση θέσης ή αλλαγή έκπτωσης.

 5. Πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της κράτησης.

Χρειάζεστε βοήθεια;
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.