Πακέτο 2 παραστάσεων: ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Αθήνα | ATHENS: Capital  - Καλλιόπη, ο δρόμος των τεράτων
Περιγραφή

Το εισιτήριο «Πακέτο 2 παραστάσεων» αποτελεί μια προνομιακή προσφορά για την παρακολούθηση δύο διαφορετικών παραστάσεων στο Θέατρο Χώρος στο Βοτανικό: ''ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Αθήνα | ATHENS: Capital'' και ''Καλλιόπη, ο δρόμος των τεράτων''.

Το εισιτήριο «Πακέτο 2 παραστάσεων» ισχύει ανά 1 άτομο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις ημερομηνίες και ώρες που παίζονται οι θεατρικές παραστάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην επιλογή ημερομηνίας της κάθε παράστασης, έτσι ώστε να συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα διεξαγωγής της παράστασης.

«Καλλιόπη: ο δρόμος των τεράτων»

Υπάρχει ένας δρόμος στην Αθήνα που όταν πέφτεις για ύπνο, σε ονειρεύεται. Μόλις αποκοιμηθείς, σε βλέπει να αποβιβάζεσαι στον πρώτο σταθμό του τρένου. Ή στον δεύτερο- εξαρτάται από πού θες να τον πιάσεις. Προσπερνάς τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του χωρίς να αντιληφθείς οτι κρύβουν μέσα βωμούς και τόπους προσευχής. (Ο δρόμος χαμογελάει κι εσύ αλλάζεις πλευρό.) Διασταυρώνεσαι με άγνωστους περαστικούς και συνειδητοποιείς ξαφνιασμένος ότι ξέρεις το όνομά τους, την καταγωγή τους, τη μέρα που πέθαναν και το ύψος αυτού που ερωτεύτηκαν παράφορα.

Υπάρχει ένας δρόμος στην Αθήνα που όταν πέφτεις για ύπνο, σε ονειρεύεται. Το πρωί κάνει σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

Η Εταιρεία Θεάτρου Θέρος παρουσιάζει μια παράσταση για την άλλη οδό Αθηνάς που δε βλέπουμε ή κάνουμε ότι δε βλέπουμε, εκείνη την οδό Αθηνάς με την επίμονη σωματικότητα που αναζητά ακόμα τα ίχνη της εξαφανισμένης μούσας Καλλιόπης.

Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών 2019 της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, η παράσταση επαναλαμβάνεται στο Θέατρο «Χώρος», από 29 Νοεμβρίου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Αθήνα | ATHENS: Capital

Η Αθήνα δεν είναι η Αθήνα. Είναι οι Αθήνες. Αυτή της τουριστικοποίησης και αυτή των κατοίκων της. Η Αθήνα του airbnb, της golden visa, και η Αθήνα των χιλιάδων εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Η Αθήνα του εξευγενισμού και η Αθήνα έδαφος των εκτοπισμένων της.

Μετά την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, η παράσταση “ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Αθήνα | ATHENS: Capital” συνεχίζει την διαδρομή της στο Θέατρο Χώρος στον Βοτανικό, με ένα μεικτό σύνολο ηθοποιών και ειδικών της πόλης (κάτοικοι, επισκέπτες, μελετητές), σε μια υβριδική σύνθεση performance και θεάτρου της τεκμηρίωσης (documentary theatre).

Προσωπικά τεκμήρια, πρόχειρες συζητήσες εσωτερικής διακόσμησης και εν θερμώ απόπειρες ανάλυσης των διαδικασιών μετασχηματισμού του αστικού τοπίου, δοκιμάζουν να περιγράψουν την πολλαπλότητα των διεργασιών που διαμορφώνουν αυτήν την κατασκευή με το περίφημο όνομα: Αθήνα.

Σκοπός της παράστασης είναι να εμφανίσει τους μηχανισμούς, τη γενεαλογία και τις επενέργειες αυτής της κατασκευής. Να τους τεκμηριώσει και να τους αναδείξει. Να μας συμφιλιώσει εν τέλει, με την παραδοχή ότι «η πόλη δεν μας ανήκει».

διαβάστε περισσότερα

Με την αγορά «Πακέτο 2 παραστάσεων» εξασφαλίζετε προνομιακή τιμή για 2 παραστάσεις, σύμφωνα με τους όρους που αναγράφονται αναλυτικά στη σελίδα.
Με το μοναδικό κωδικό του barcode του κάθε εισιτηρίου σας, ξεκλειδώνετε μηδενική τιμή για την ημέρα και ώρα της παράστασης που επιθυμείτε. Οι παραστάσεις που εντάσσονται στο «Πακέτο 2 παραστάσεων» είναι:

Καλλιόπη, ο δρόμος των τεράτων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Αθήνα | ATHENS: Capital

Παραγωγή

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΡΟΣ

Διεύθυνση
ΑΙΟΛΟΥ
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
10559
Τηλέφωνο
6974231322
Email
theros.info@gmail.com
ΔΟΥ
-
ΑΦΜ
996911029
Εκδηλώσεις
  • Πακέτο 2 παραστάσεων: ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Αθήνα | ATHENS: Capital - Καλλιόπη, ο δρόμος των τεράτων - Θέατρο Χώρος
Χρειάζεστε βοήθεια;
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.