10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών - Εξαργύρωση εισιτηρίων
Περιγραφή

10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών«Τα 12 Κουπέ»

11- 20 Ιουνίου 2021 καθημερινά στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

Οι υπαίθριοι πολιτιστικοί χώροι άνοιξαν και το 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών “Τα 12 Κουπέ” έρχεται να εγκαινιάσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ στην απλόχωρη open – air Αποβάθρα.

Από 11 έως και 20 Ιουνίου καθημερινά από τις 8.00μμ. έως τις 11.30μμ. δεκάδες νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν πρωτότυπες performances σε μία 10ήμερη καθημερινή σκυλατοδρομία δημιουργικής έκφρασης και πρωτοπορίας.

Το μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ ξεκίνησε το 2011 όταν η Τατιάνα Λύγαρη, θέλοντας να ενθαρρύνει και να προβάλει τις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου από όλες τις μορφές της Τέχνης, εμπνεύστηκε ένα πρωτότυπο, πολυμορφικό φεστιβάλ που θα είχε ως πυρήνα του τον πρωτοποριακό, μη παραστασιακό χώρο των 12 μικρών διαμερισμάτων (Κουπέ) του New Wagon του Τρένου στο Ρουφ. Από τότε έως σήμερα, το Φεστιβάλ επεκτάθηκε και σε άλλους απρόβλεπτους χώρους της Αμαξοστοιχίας αλλά και δημιούργησε ένα θυγατρικό sub-festival, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «CompartmentsDanceProject”, που διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, 181 ταλαντούχες νεανικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες (ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, σκηνοθέτες, χορογράφοι, performers, videoartists, εικαστικοί, μουσικά συγκροτήματα κλπ.) έχουν παρουσιάσει καινοτόμες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές δράσεις, που αποτέλεσαν αφετηρία γνωριμίας με το Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες.

Στη φετινή του διοργάνωση το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» υποδέχεται τους επισκέπτες του έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις για να προσφέρει σε καλλιτέχνες και θεατές ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό θέαμα και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπου όλες οι Τέχνες συνυπάρχουν σ’ έναν απρόσμενο χώρο με απρόβλεπτο τρόπο.

PERFORMANCES

11 Ιουνίου έως και 20 Ιουνίου καθημερινά από τις 8.00μμ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η προμήθεια των εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά από το viva.gr επιλέγοντας 3 performances/ανά ημέρα στην τιμή των 6€ (3-project pass) ή το σύνολο των ημερήσιων performances στην τιμή των 10€ (full festival pass).

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το Wagon Bar και το Wagon Restaurant της Αποβάθρας θα λειτουργούν αποκλειστικά για τους θεατές των performances.

Οι performances αναλυτικά:

OVERSIDE

σωματική performance

Λίλιαν Αντωνίου, Μπέτυ Σαράντη

σύλληψη/κινησιολογία/ερμηνεία Λίλιαν Αντωνίου, Μπέτυ Σαράντη

Δύο άνθρωποι ζωντανεύουν ένα φωτογραφικό καρέ. Δίνουν κίνηση στην ακινησία. Στέκονται αντικρίζοντας ένα τείχος το οποίο στην αρχή μοιάζει άυλο αλλά όσο το κοιτούν αποκτά υπόσταση και τους οδηγεί σε μία επαναλαμβανόμενη και συνεχή διαπραγμάτευση με αυτό και απέναντι σε αυτό, στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν. Το αδιέξοδο είναι υπαρκτό ή απλά μέσα τους;

ώρα έναρξης 20.00 / διάρκεια 15΄

 

EVERYTHING WILL TURN INTO LIGHT (IF WE MOVE FAST ENOUGH)
σωματική performance

Μιράντα Ζησιμοπούλου

σύλληψη/ερμηνεία Μιράντα Ζησιμοπούλου χορογραφία Φαίδρα Σούτου

Υπάρχουν πράγματα πιθανά και πράγματα αδύνατα.

Μήπως όμως και το αδύνατο είναι πιθανό; Μήπως απλώς ακόμα δεν έχουμε βρει τον κατάλληλο τρόπο να επιτύχουμε αυτό που φαινομενικά είναι αδύνατο;

Τα πάντα ορίζονται από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να βρούμε τον τρόπο να πετύχουμε τον στόχο μας. Δυνητικά, όλα είναι πιθανά. Ακόμα και το να κινηθούμε με την ταχύτητα του φωτός.

ώρα έναρξης 20.20 / διάρκεια 10΄

 

ΕΞΙΣ
σωματική σύνθεση

Βασίλης Ψυλλάς

σύλληψη/σκηνοθεσία Βασίλης Ψυλλάς επιμέλεια κίνησης Φαίδρα Σούτου ερμηνείαΒασίλης Ψυλλάς, Νίκος Σαμουρίδης

Συνήθεια που αποκτιέται μέσα από τον εθισμό σε επαναλαμβανόμενες όμοιες ενέργειες. Δύο -ίσως και ένας- άνθρωποι, εγκλωβισμένοι στον ίδιο χώρο, παλεύουν να αποδράσουν από τη ρουτίνα τους, τη σχέση τους, τον εαυτό τους.

Δυο σώματα που περνούν από τα στάδια της ύπαρξης και της ανυπαρξίας, της αγάπης και του μίσους, του «μαζί» και του «χώρια», του «θέλω» και του «δεν μπορώ». Πού και πώς θα καταλήξουν όμως;

ώρα έναρξης 20.40 / διάρκεια 15΄

 

PROYECTO EXPLOSIVO

μουσικοχορευτική performance

Νικόλ Καφετζοπούλου

ερμηνεία Χριστίνα Γκαϊνά, Βάσια Κατσιγιάννη, Νικόλ Καφετζοπούλου κιθάρα Γαβριήλ-Άγγελος Μπορμπόλης κοντραμπάσο Κώστας Σταυρόπουλος

Πως μπορεί η ψυχή να βρει δρόμο για να εκφραστεί μέσα από την παράδοση και τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Σε έναν κόσμο που όλα κινούνται γρήγορα, το σώμα είναι ένα μέσο που μας βοηθάει στην έκφραση.Το φλαμένκο ενσωματώνει μια σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση όπου σε συνδυασμό με τον σύγχρονο χορό προσδίδει ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

ώρα έναρξης 21.00 / διάρκεια 10΄

 

UTOPIA 2.0: ROOT ROT

σωματική/εικαστική performance
Ίρις Φουστέρη

σύλληψη/σκηνοθεσία Ίρις Φουστέρη ερμηνεία Τριανταφυλένια Κοσμίδου μουσική/ερμηνεία Πάνος Ηλιού ειδική κατασκευή κοστουμιού Απόστολος Κρεούζης
βοηθός σκηνοθέτη/υπεύθυνη παραγωγής Νικόλ Λεβέντη

Το πρώτο επεισόδιο της (Α)UTOPIA. Μια σειρά από mini performances που δρουν σαν αισθητικά σχόλια πάνω σε επώδυνα ζητήματα. Ο όρος “root rot” χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ασθένεια στα φυτά, κατά την οποία οι ρίζες του φυτού σαπίζουν και φθίνουν. Μια performance γύρω από την παρακμή της εξουσίας, που διερευνά πώς ποιότητες όπως η αλαζονεία και ο ναρκισσισμός οδηγούν αναπόφευκτα στην (αυτο)καταστροφή του κυριαρχικού υποκειμένου. (*ακούγονται αλλοιωμένα θέματα των J .B .Lully, Pink Floyd, Dire Straits, Μάρκου Βαμβακάρη και το The Void του Πάνου Ηλιού).

ώρα έναρξης 21.15 / διάρκεια 20΄

 

RE://STRICT
performance χορού

Ζωή Ευσταθίου

σύλληψη Ζωή Ευσταθίου ερμηνεία Ζωή Ευσταθίου, Γιούλη Μπανούση, Φαίδρα Νταϊόγλου σύνθεση Chop Juggler, Arsinoe μίξη & παραγωγή Chop Juggler στίχοι - φωνή Arsinoe επιμέλεια κοστουμιών Χρύσα Βαρβαγιάννη

Το RE://STRICT αποτελεί́ ένα project-trio, το οποίο επικεντρώνεται στην τριαδική φύση του ανθρώπου. Αυτές οι πλευρές του εαυτού, «ξεδιπλώνονται» γύρω από ένα τραπέζι.
Το RE://STRICT εστιάζει στον εγκλεισμό και στην ανάγκη του ανθρώπου για βαθιά σύνδεση με τον εαυτό.

Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19, η διαδικασία του lockdown και της αναστολής διαφόρων δραστηριοτήτων, το άτομο βρέθηκε αντιμέτωπο με τη μοναχικότητα και με τις πλευρές του εαυτού που δεν είχε ανακαλύψει έως τώρα.  
Στο RE://STRICT επικεντρωνόμαστε στη σύγκρουση, αλλά́ και στην κάθαρση που επέρχεται με την ανακάλυψη των διαφορετικών πλευρών του εαυτού και με την αρμονική́ συνύπαρξή τους.

ώρα έναρξης 21.45 / διάρκεια 15΄

 

ΚΩΔΙΚΑΣ  - QUICKSAND

performance χορού

Ελεάννα Καλαβίτη / κινούμενη άμμος

σύλληψη/σκηνοθεσία/χορογραφία Ελεάννα Καλαβίτη βοηθός χορογράφου Μαρία Μουστάκα ερμηνεία Μαρία Μουστάκα, Μαρία Ανδρίτσου, Έλενα Πολυχρονάτου
συμμετέχοντες μουσικοί Θεόφιλος Ζερβός, Αλέξανδρος Χαλαβαζής, Θεόφιλος Τερεζούνης

Ένα οικογενειακό τραπέζι, όπου όλοι μας έχουμε βρεθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το κλίμα αρχίζει να γίνεται όλο ένα και πιο χαρούμενο ως που στο τέλος η χαρά μεταλλάσσεται σε θλίψη. Δύο από τα μέλη αποχαιρετούν το σπίτι για να βρουν τρόπο να στηρίξουν την οικογένεια. Έτσι λοιπόν ξεκινούν το ταξίδι τους. Δύο πλοία ταξιδεύουν. Σήματα μορς και σημαίες κινούν το ταξίδι. Η αφήγηση προχωρά ως την συγκινητική επιστροφή τους.

ώρα έναρξης 22.00 / διάρκεια 15΄

 

POLYFŌNIA
μουσική performance

Ναταλία Κωτσάνη

vocals, composition, programming & development Ναταλία Κωτσάνη

Η Ναταλία Κωτσάνη, ασχολείται ερευνητικά με τα παραδοσιακά μουσικά φωνητικά ιδιώματα των λαών της Μεσογείου και τη world jazz μουσική, ενώ παράλληλα είναι ερευνήτρια της τεχνητής νοημοσύνης και της υπολογιστικής εθνομουσικολογίας. Σχεδίασε, υλοποίησε και παρουσιάζει για πρώτη φορά το «Polyfōnía», ένα πρωτότυπο μουσικό σύστημα το οποίο δημιουργεί πολυφωνίες μέσω αναγνώρισης της κίνησης των χεριών του τραγουδιστή. Το 2021, το «Polyfōnía» έγινε δεκτό στο Showcase ενός από τα μεγαλύτερα συνέδρια μουσικών εφαρμογών του κόσμου (NIME 2021 – Shanghai).

ώρα έναρξης 22.15 / διάρκεια 10΄

 

UNSAID
σωματική performance

ΟΜΑΔΑ UTTERAL

χορογραφία Χαρά Κυριακοπούλου ερμηνεία Χαρά Κυριακοπούλου, Γιούλη Μπανούση, Γεωργία Κουτούμπα, Μαριάννα Κουκουλεκίδου, Έμιλυ Νικόλα, Κωνσταντίνα Βασιλάκη κείμενα Αζίζ Νεσίν, Χαρά Κυριακοπούλου διαμόρφωση ήχου Αλέξανδρος Μπάλας

Έξι Γυναίκες. Έξι Ιστορίες. Ένα Ποίημα. Μια κοινωνία γαλουχημένη απ’ την απαρχή της ύπαρξής της με το “σώπα”. Μια καταπιεστική κοινωνική επιταγή. Μια σκοτεινή ανάγκη για σιωπή. Σαν ατμός που ουρλιάζει μέσα στη χύτρα. Έτοιμη να εκραγεί. Έτοιμη επιτέλους να μιλήσει. Βασισμένο στο ποίημα του Αζίζ Νεσίν «σώπα, μη μιλάς».

ώρα έναρξης 22.30 / διάρκεια 20΄

 

PANARMONIA

μουσική performance

μουσική ομάδα Panarmonia

Η μουσική ομάδα Panarmonia βασίζεται σε μια αυθόρμητη αλλά ταυτόχρονα συνειδητή συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών μουσικών οργάνων, φωνών και χαρακτήρων, καθώς και στην αρμονική συχνότητα που επιλέγουν για τον ήχο τους (432Hz). Η Panarmonia απαρτίζεται στο σύνολό της από 11 μέλη και ξεκίνησε την μουσική της πορεία το 2010. Οι στίχοι των τραγουδιών χαρακτηρίζονται από θετικές δηλώσεις, αισιοδοξία, και θαυμασμό. Εμπνεόμενοι από απλές εκδηλώσεις, είτε αυτές αφορούν την φύση είτε ανθρώπινες σχέσεις, τα τραγούδια έχουν σκοπό να προσφέρουν ψυχική ανάταση, έμπνευση, ευθυμία και πραγματική ψυχαγωγία.  

φωνή/στίχοι/σύνθεση Κατερίνα Ρίττερ κιθάρα/σύνθεση/φωνή Απόστολος Στάμος φωνή Δήμητρα Σακελλαροπούλου φωνή/στίχοι Σοφία Τάρα πιάνο/σύνθεση/φωνή/στίχοι Τζοάννα Σουλκούκη φλάουτο Ερμηέλ Τζάνεβα μπουζούκι Πυθαγόρειος Χατζηνικολάου λαούτο/φωνή Μάνος Μιχαλίτσης κρουστά/στάμνα Μίνωας Σφηνιάς κρουστά/percussions Γιάννης Μαλλιαρουδάκης 

ώρα έναρξης 23.00 / διάρκεια 40΄

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

Παρακαλώ επιλέξτε από την παρακάτω λίστα θεαμάτων το event που σας ενδιαφέρει, για τη μέρα που έχετε επιλέξει.

Εισάγετε τον μοναδικό κωδικό του Barcode που υπάρχει στο 3 events pass που έχετε προμηθετει.

Ολοκληρώστε την κράτησή σας.

Επανλάβετε τη διαδικασία για τα άλλα 2 events της επιλογής σας.

 

Η είσοδός σας στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνεται αποκλειστικά με αυτά τα εισιτήρια.

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΑΝΑ
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Διοργανωτής

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΑΝΑ

Διεύθυνση
ΣΥΓΓΡΟΥ 29 11742 Αθήνα
Πόλη
Αθήνα
T.K.
11742
Τηλέφωνο
2109237076
Email
theater@totrenostorouf.gr
ΔΟΥ
ΣΤ΄ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
097619348
Εκδηλώσεις
  • OVERSIDE (σωματική performance) - Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Αποβάθρα
  • EVERYTHING WILL TURN INTO LIGHT (σωματική) - Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Αποβάθρα
  • ΕΞΙΣ (σωματική σύνθεση) - Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Αποβάθρα
  • PROYECTO EXPLOSIVO (μουσικοχορευτική) - Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Αποβάθρα
  • (A)UTOPIA 2.0:ROOT ROT (σωματική performance) - Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Αποβάθρα
  • RE://STRICT (performance χορού) - Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Αποβάθρα
  • ΚΩΔΙΚΑΣ-QUICKSAND (performance χορού) - Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Αποβάθρα
  • POLYFONIA (μουσική performance) - Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Αποβάθρα
  • UNSAID (σωματική performance) - Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Αποβάθρα
  • PANARMONIA (μουσική performance) - Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Αποβάθρα