Η ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Περιγραφή

Την Παρασκευή 17 Μαίου στις 21:30 η Λένα Πλάτωνος θα εμφανιστεί στο Royal Patras για μια μοναδική και ιστορική συναυλία. Μαζί της, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Γιάννης Παλαμίδας

Από τις μέρες του εμβληματικού Σαμποτάζ, που σηματοδότησε την αρχή του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέχρι την πρόσφατη, ενθουσιώδη ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών εντός και εκτός συνόρων, η καριέρα της Λένας Πλάτωνος μετράει πλέον περισσότερα από 30 συναρπαστικά δημιουργικά χρόνια.
Από τις κλασικές σπουδές στον αναλογικό ήχο των συνθεσάιζερ, η Πλάτωνος έχει υπάρξει όχι μόνο δημιουργός νέων ήχων αλλά μιας μη ορθολογιστικής προσέγγισης στη μουσική και μιας αισθητικής, της οποίας το αποτύπωμα είναι ευδιάκριτο ακόμα και σήμερα. Πειραματίστηκε με τη μουσική, τον λόγο και τις ερμηνείες, χρίστηκε διάδοχος του Μάνου Χατζιδάκι από τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκη, μελοποίησε Καβάφη, Καρυωτάκη και Έμιλυ Ντίκινσον. Το 2015 το Γκάλοπ της επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο από την αμερικανική Dark Entries, αποθεώθηκε από τον διεθνή τύπο και έγινε ανάρπαστο. Τον Δεκέμβριο του 2017 ένα πολύχρωμο πλήθος γέμιζε ασφυκτικά την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για την πρεμιέρα του Λ.Π, του ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου για τη ζωή και το έργο της.

Η Λένα Πλάτωνος, τόσο underground όσο και mainstream, είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Πάντα επίκαιρη, σοφότερη και πιο συγκινητική από ποτέ, θα βρεθεί στη σκηνή του Royal με την Σαβίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα.

διαβάστε περισσότερα

Συντελεστές

Λένα Πλάτωνος πιάνο, πλήκτρα, φωνή, ενορχήστρωση
Γιάννης Παλαμίδας φωνή
Σαβίνα Γιαννάτου φωνή
Στέργιος Τσιρλιάγκος πλήκτρα, λάπτοπ, ενορχήστρωση

Παραγωγή

ΜΟΝΙΤΟΡ ΦΕΣΤ

Διεύθυνση
ΒΑΘΥΛΑΚΚΑΣ ΕΛΑΙΑΣ
Πόλη
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
T.K.
71500
Τηλέφωνο
-
Email
info@monitorfest.gr
ΔΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΑΦΜ
997109643
Εκδηλώσεις
  • Η ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - Royal Theater
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.