Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα
Περιγραφή

Τα καινούρια ρούχα του Aυτοκράτορα

2ος Χρόνος

Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα για δεύτερη χρονιά

από 21 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00

στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Κάραλης

Το διαχρονικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής κάθε Κυριακή στις 12:00 από τον Οκτώβριο και καθημερινές κλεισμένες παραστάσεις για σχολεία .

Το διαχρονικό παραμύθι του Δανού συγγραφέα για την αλήθεια και το ψέμα διασκευάζεται με πολύ χιούμορ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.

Ο αυτοκράτορας είναι ή δεν είναι γυμνός; Η απάντηση δίνεται από τους μικρούς θεατές σε μία διαδραστική παράσταση όπου το ψέμα απογυμνώνεται και η αλήθεια φορά τα πιο ζεστά της ρούχα: αυτά της αυθόρμητης παιδικής ματιάς.

Δύο ηθοποιοί και μία μουσικός επί σκηνής φωτίζουν την διαμάχη ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Ραφτάδες, αυλικοί, ο αυτοκράτορας και οι μεταξύ τους σχέσεις αποτυπώνονται μέσα από διαρκείς εναλλαγές ρόλων και κοστουμιών και επενδύονται με μουσικές μελωδίες από όλη την Μεσόγειο. Τα παιδιά συμμετέχουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο παρεμβαίνοντας στην ιστορία: στοιχείο που κάνει την κάθε παράσταση ζωντανή και απρόβλεπτη.

Υπόθεση έργου

Ο Αυτοκράτορας δεν μπορεί να εμφανιστεί στην μεγάλη παρέλαση επειδή δεν έχει καινούργια στολή. Δυο απατεώνες αναλαμβάνουν τον ρόλο των ραφτάδων και κλείνονται στην μεγάλη αίθουσα του παλατιού. Κανείς δεν ξέρει τι κάνουν και όλη η πόλη περιμένει να θαυμάσει τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα...

Trailer της παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=X4or5pYjGEg&t=3s

Γιατί προτείνουμε στους γονείς να επιλέξουν για τα παιδιά τους

Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα

Η επιλογή δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τυχαία. Τα παιδιά στις μέρες μας βομβαρδίζονται από υπερβολές των ΜΜΕ και των διαδικτυακών τόπων με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Απ΄ την άλλη η υποκρισία στις σχέσεις των ενηλίκων έχει ως θεατές τις υπό διαμόρφωση προσωπικότητες των παιδιών. Το παραμύθι του Άντερσεν είναι μια θαυμάσια παραβολή του πως λειτουργεί σε αρκετές περιπτώσεις η κοινωνία στην οποία καλούνται να ενταχθούν.

Με αυτές τις σκέψεις ξεκινήσαμε. Ο τρόπος που δουλεύουμε είναι τέτοιος ώστε να φτιάχνουμε μια παράσταση ευχάριστη, κατανοητή στα παιδιά και με ένα μήνυμα που θα αποτελέσει το έναυσμα μιας συζήτησης ή μιας δράσης των παιδιών με τους εκπαιδευτικούς.

Η μουσική στηρίζεται σε παραδοσιακά ακούσματα που απλώνονται από την Κύπρο ως την Κέρκυρα και εκτελείται ζωντανά στη σκηνή κάποιες φορές και με τη συμμετοχή των παιδιών. Η διάδοση της παράδοσης μας και η μύηση των παιδιών μας σ αυτήν είναι κάτι που αφορά την ομάδα la strada.

Το θεατρικό παιχνίδι και οι αυτοσχεδιασμοί αποτελούν λειτουργικό κομμάτι της παράστασης και συντελούν στην εξέλιξη της. Πιστεύουμε ότι η διάδραση βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν την παράσταση με βιωματικό τρόπο και παράλληλα την κάνουν περισσότερο διασκεδαστική.

Το εικαστικό περιβάλλον της παράστασης συνάδει με την ατμόσφαιρα του κειμένου και της μουσικής και δημιουργείται από τη συνεργασία της ομάδας με σκηνογράφους και εικαστικούς.

Ο στόχος μας δεν είναι να διδάξουμε αλλά να δώσουμε αφορμή για σκέψη να μυήσουμε τα παιδιά στη μαγεία του θεατρικού φαινομένου , να τα διασκεδάσουμε και μέσα από αυτή τη διαδικασία να μαζέψουμε κι εμείς εμπειρίες που θα μας οδηγήσουν στα επόμενα βήματα.

Συνεργαζόμαστε γι αυτό με συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες και θεατρολόγους που έχουν εμπειρία στο θέατρο που απευθύνεται σε παιδιά ,ενώ πιστεύουμε ότι μια παράσταση που αφορά τα παιδιά μπορεί όταν είναι έντιμη στους στόχους της να αφορά και τους ενήλικες τόσο σε επίπεδο σκέψης όσο και διασκέδασης.

Πληροφορίες παράστασης

Πρεμιέρα: Οκτώβριος 2018

Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Αγίου Όρους 16 & Κων/πόλεως 115

Μετρό Κεραμεικού

Τηλέφωνο κρατήσεως: 210-3425637

Kαθημερινές παραστάσεις για σχολεία με ομαδικό εισιτήριο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων για συλλόγους, ομάδες και σχολεία. 210-3425637

διαβάστε περισσότερα
Συντελεστές

Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο: Βίκυ Θαλασσινού

Σκηνοθεσία: Βίκυ Θαλασσινού – Δώρα Θωμοπούλου

Σκηνικό-Κοστούμια: Ηλίας Γραμματικός

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Κοτσίρη

Media
Παραγωγή

ΟΜΑΔΑ ΠΛΑΝΗ

Διεύθυνση
ΔΙΚΑΙΑΡΧΟΥ 106
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
11632
Τηλέφωνο
-
Email
info@omadaplani.gr
ΔΟΥ
ΙΖ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
998909668
Εκδηλώσεις
  • Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα–2ος Χρόνος - Θέατρο Βαφείο
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.