Πολυχώρος Vault
Ο ΧΩΡΟΣ

Πολυχώρος Vault


Ο Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS είναι ένας χώρος πολιτισμού, που άνοιξε τον Μάρτιο του 2012 στο Βοτανικό, από τον σκηνοθέτη-ηθοποιό Δημήτρη Καρατζιά και το μουσικοσυνθέτη Μάνο Αντωνιάδη. Στόχος του είναι να αποτελέσει ένα σημείο έκφρασης, δημιουργίας και συνάντησης των καλλιτεχνών της πόλης.

Στεγάζεται σε ένα πολυόροφο κτίριο, στην οδό Μελενίκου 26 στον*
*Βοτανικό, κάτω από το Γκάζι. Στο ισόγειο υπάρχει το φουαγιέ - μπαρ του πολυχώρου, ενώ διαθέτει δυο μικρές θεατρικές αίθουσες κατάλληλα εξοπλισμένες με μηχανήματα ήχου και εικονας. Στον πυρήνα του VAULT βρίσκεται το θέατρο, το οποίο φιλοξενεί παραστάσεις σύγχρονων ελλήνων και ξένων συγγραφέων, σε ένα εναλλασόμενο ρεπερτόριο. Παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις, φιλοξενεί και μία σειρά από παράλληλες δράσεις, από όλους τους τομείς της τέχνης. 

Δεκαέξιπαραστάσεις και δύο μεγάλα project (1 θεατρικό και 1 φωτογραφικό) περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS.Δύο παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν ( The Curing Room, Που είναι η μάνα σου μωρή; ) και δεκατέσσεριςνέες παραγωγές.

Δεκατέσσερις σκηνοθέτες (Κοραής Δαμάτης, Στέλιος Καλαϊτζής,Μενέλαος Καραντζάς, Δημήτρης Καρατζιάς, Περικλής Μοσχολιδάκης, Σοφία Καψούρου, Γιάννης Κεντρωτάς, Βαγγέλης Λάσκαρης, Δημήτρης Πλαβούκος, Σίμος Παπαναστασόπουλος, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Ένκε Φεζολλάρι, Απόστολος Ψαρρός), θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.

[] Ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS, συνεχίζει, για πέμπτη χρονιά, να στηρίζει και να στηρίζεται στο νεοελληνικό έργο (Ελένη Γιασσά, Κωνσταντίνα Δελημήτρου, Χρήστος Καρασαββίδης, Σοφία Καψούρου, Γιάννης Κεντρωτάς, Γιώργης Μασσαβέτας, Γιώργος Μεσσολογγίτης, Περικλής Μοσχολιδάκης, Σίμος Παπαναστασόπουλος, Δήμητρα Πέτρουλα, Δημήτρης Πλαβούκος, Κάτια Σπερελάκη, Χρύσα Σπυλιώτη), εστιάζοντας πάντα και και στο πολιτικοποιημένο θέατρο (Φυλακισμένες, Μάρτυρας). Παράλληλα θα παρουσιάσει μια σειρά από κλασικά έργακαθώς και τα έργα τεσσάρων νέωνσπουδαίων καλλιτεχνών ( Lars von Trier, David Ian Lee, Ignacio Del Moral & Verónica Fernández, Marius von Mayenburg )

THE CURING ROOM (2η χρονιά)

Το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά μετά την μεγάλη απoδοχή από κοινό και κριτικούς την περασμένη σεζόν, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά από Νοέμβρη στον Πολυχώρο *VAULT.*Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και αυστηρώς ακατάλληλο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα έργο βαθιά συγκινητικό, ανθρώπινο, σκληρό, άγριο, σπαρακτικό. Ένα αγωνιώδες, τολμηρό, αποτρόπαιο και έντονο θρίλερ. Kάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15, έως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Άνοιξη 1944. Νότια Πολωνία. Πριν αποχωρήσουν τα Ναζιστικά στρατεύματα αιχμαλωτίζουν μια διμοιρία Ρώσων στρατιωτών. Τους σκοτώνουν όλους εκτός από επτά άνδρες, που κλειδώνουν γυμνούς, χωρίς φαγητό και νερό στο κελάρι ενός άδειου Μοναστηριού. Την ελπίδα, θα την διαδεχτεί η ένταση, ο θυμός, η άρνηση, ο φόβος, η απόγνωση, η απελπισία. Ο εγκλεισμός, η πείνα και η δίψα, το ένστικτο της επιβίωσης γρήγορα θα τους οδηγήσει στα άκρα.

Η παράσταση The Curing Room είναι*
*υποψήφια για 3 βραβεία από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης στα*
*36α Κορφιάτικα Βραβεία_
_(Ψυχολογικό θεατρικό θρίλερ, Α΄ Αντρικής Ερμηνείας για τoν Στέλιο Ψαρουδάκη και Μουσικής θεατρικού έργου, για το Μάνο Αντωνιάδη)

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει τις “Φυλακισμένες”, των Ignacio del Moral &*
*Verónica Fernández, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με έναν 16μελή θίασο. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15, έως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2018

Ισπανία, χειμώνας του πενήντα, μετά τον εμφύλιο. Ο Φράνκο στην εξουσία. Γυναικείες Φυλακές μέσα σε Μοναστήρι. Κρύο, πείνα, αρρώστιες, απομόνωση, κακοποίηση, βία, θάνατος. Μια χάρη από τον επίσκοπο που διεκδικούν όλες. Ένα καταστροφικό επισκεπτήριο. Ένοχα μυστικά βγαίνουν στο φως. Και μετά μια σειρά από αποκαλύψεις και ανατροπές που οδηγούν στο τραγικό τέλος...

ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο “Μάρτυρας”, του Marius von Mayenburg, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Πολυχώρο Vault από την ομάδα ProvaT.O., σε σκηνοθεσία *Βαγγέλη Λάσκαρη.*Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, έως τις 9 Ιανουαρίου 2018

Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Βερολίνο το 2012, στησκήνη της Schaubühne,σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα. Tο 2016 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ρώσο σκηνοθέτη Kirill Serebrenikov, με τον τίτλο “Ο πιστός” και πήρε μέρος σε μια σειρά από φεστιβάλ, ανάμεσα τους το Φεστιβάλ των Καννών, θέτοντας υποψηφιότητα για το βραβείο Ένα κάποιο βλέμμα”, αποσπώντας τελικά το ειδικό βραβείο Καννών “Francois Chalais 2016”.

Παράλληλα ξεκινάει το θεατρικό project “Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ...”: Επτά μάνες μιλάνε για τους σπουδαίους γιους τους. Επτά σκηνοθέτες ετοιμάζουν επτά παραστάσεις, στηριγμένες πάνω σε επτά βιογραφίες. Επτά γυναίκες ηθοποιοί θα παρουσιάσουν επτά μονολόγους απλών γυναικών που μιλάνε για τα παιδιά τους, που εμείς γνωρίσαμε ως άντρες σπουδαίους και διακεκριμένους, που έλαμψαν με την προσωπικότητα, το έργο, την ευφυΐα, το ταλέντο, την τέχνη ή την επιστήμη τους (Καβάφης, Μάντζαρος, Σολωμός, Συγγρός, Μακρυγιάννης, Ψυχάρης, Μέγας Αλέξανδρος)

Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος σκηνοθετεί και παρουσιάζει τη Ρεγγίνα Τουρίνη – Μάντζαρου (μητέρα του Νικόλαου Μάντζαρου), μονόλογο που έγραψε και θα ερμηνεύσει η Χρύσα Σπυλιώτη, ο Σίμος Παπαναστασόπουλος έγραψε και σκηνοθετεί το μονόλογο της Νικολέτας Νομικού – Συγγρού (μητέρας του Ανδρέα Συγγρού) που θα ερμηνεύσει η Ιωάννα Γκαβάκου, ο Περικλής Μοσχολιδάκης έγραψε και σκηνοθετεί το μονόλογο της Αγγέλικας Νίκλη – Σολωμού (μητέρα του Διονύσιου Σολωμού) που θα ερμηνεύσει η Μάγδα Κατσιπάνου, ο Κοραής Δαμάτης έγραψε και σκηνοθετεί το μονόλογο της Χαρίκλειας Καβάφη (μητέρα του Κωνσταντίνου Καβάφη), που θα ερμηνεύσει η Βάνα Παρθενιάδου, ο Μενέλαος Καραντζάς σκηνοθετεί το κείμενο που έγραψε ο Χρήστος Καρασαββίδης για τη Φροσύνη Μπιάζη – Ψυχάρη (μητέρα του Γιάννη Ψυχάρη) που θα ερμηνεύσει η Αγγελική Καρυστινού, η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου σκηνοθετεί το μονόλογο που έγραψε ο Γιώργος Μεσσολογγίτης για τη Βασιλική Τριανταφύλλου (μητέρα του Ιωάννη Μακρυγιάννη) που θα ερμηνεύσει η Ευγενία Αποστόλου, και την Ολυμπιάδα (μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) έγραψε και θα ερμηνεύσει η Κάτια Σπερελάκη σε σκηνοθεσία Σήφη Μάϊνα.

Για δεύτερη χρονιά θα συνεχίσουν τα*
*θεατρικά εργαστήρια, για ερασιτέχνες αλλά και για νέους ηθοποιούς ή σπουδαστές δραματικών σχολών από τον ηθοποιό - σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά(θα διαρκέσουν ως τον Ιούνιο του 2017).

Στον Πολυχώρο VAULT THEATRE PLUS παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις,θα φιλοξενηθούν και μια σειρά από μουσικές παραστάσεις, lives νέων καλλιτεχνών, καθώς και εκθέσεις εικαστικών (φωτογραφίας, ζωγραφικής κλπ), όπως το Φωτογραφικό project FEELINGS , που περιλαμβάνει 8 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τον κύκλο των συναισθημάτων (Το Project θα διαρκέσει 8 μήνες (Οκτώβριο με Μάιο)όπου κάθε μήνα θα παρουσιάζεται για 8 ημέρες και μία έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από κάποιο από τα 8 βασικά συναισθήματα: Τον Οκτώβριο η Χαρά, τον Νοέμβριο η θλίψη, τον Δεκέμβριο η Αγάπη, τον Ιανουάριο η Αηδία, τον Φεβρουάριο ο Φόβος, τον Μάρτιο ο θυμός, τον Απρίλιο η Έκπληξη και το Μάιο η Ντροπή)

Σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκονται δύο ακόμη παραγωγές του VAULT σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά (πέρα από το The Curing Room και τις Φυλακισμένες).

Online booking requires cookies.
Please click here to continue.