Πολυχώρος Vault
Ο ΧΩΡΟΣ

Πολυχώρος Vault

Ο Πολυχώρος VAULT άνοιξε τον Μάρτιο του 2012 στο Βοτανικό, από τον σκηνοθέτη-ηθοποιό Δημήτρη Καρατζιά και το μουσικοσυνθέτη Μάνο Αντωνιάδη, με στόχο να αποτελέσει ένα σημείο έκφρασης, δημιουργίας και συνάντησης των καλλιτεχνών της πόλης. Μετά από 7 χρόνια γεμάτα παραστάσεις και εκδηλώσεις, με πολλές παραγωγές να σημειώνουν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, συνεχίζει και τη φετινή σεζόν με ένα εναλλασσόμενο ρεπερτόριο που στηρίζει και στηρίζεται στο νεοελληνικό έργο, εστιάζοντας πάντα στο πολιτικοποιημένο θέατρο, παρουσιάζοντας παράλληλα και σύγχρονα, πρωτοποριακά έργα που ξεχώρησαν και αγαπήθηκαν στο εξωτερικό.

Στεγάζεται σε ένα πολυόροφο κτίριο, στην οδό Μελενίκου 26 στον Βοτανικό, δίπλα από το Γκάζι. Στο ισόγειο υπάρχει το φουαγιέ - μπαρ του πολυχώρου, ενώ διαθέτει δυο πλήρως εξοπλισμένες, μικρές θεατρικές αίθουσες. Στον πυρήνα του VAULT βρίσκεται το θέατρο, το οποίο φιλοξενεί παραστάσεις σύγχρονων ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Για τέταρτη χρονιά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία και τα θεατρικά εργαστήρια που διεξάγωνται καθημερινά στον Πολυχώρο.

Εικοσιδύο παραστάσεις περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο Πολυχώρος VAULT. Τέσσερις παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν και δεκαοχτώ νέες παραγωγές.

Δεκαοχτώ σκηνοθέτες (Βίκη Αδάμου, Κοραής Δαμάτης (με 2 παραστάσεις), Χρήστος Δήμας, Στέλιος Καλαϊτζής, Μάνος Κανναβός, Δημήτρης Καρατζιάς (με 3 παραστάσεις), Γιάννης Κεντρωτάς, Βαγγέλης Λάσκαρης, Χρήστος Λύγκας, Περικλής Μοσχολιδάκης, Αντώνης Μποσκοίτης, Ζωή Ξανθοπούλου (με 2 παραστάσεις), Γιάννης Οικονομίδης, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πλαβούκος, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Ένκε Φεζολλάρι, Απόστολος Ψαρρός), θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.