Σύγχρονο Θέατρο
Ο ΧΩΡΟΣ

Σύγχρονο Θέατρο

Σύγχρονο Θέατρο

Θεατρική περίοδος 2021-2022

Ευμολπιδών 45, Κεραμεικός

τηλ 210 3464380, info@sychronotheatro.gr


Μετά από ενάμιση χρόνο υποχρεωτικής καραντίνας, πλησιάζει η στιγμή που το χειροκρότημα στις θεατρικές αίθουσες θα ηχήσει και πάλι. Το προσωπικό, οι ηθοποιοί, οι συντελεστές και οι τεχνικοί του Σύγχρονου Θεάτρου εργάζονται πυρετωδώς για να ανοίξει και τη δική του αυλαία στις 4 Οκτωβρίου.
Το Σύγχρονο Θέατρο ανακοινώνει τις παραστάσεις της φετινής περιόδου, δύο νέες παραγωγές, τη συνέχιση δύο εξαιρετικά πετυχημένων παραστάσεων και την αναβίωση μιας θρυλικής παιδικής παράστασης.
Έχουμε την χαρά φέτος να εγκαινιάσουμε την συνεργασία μας με τον σπουδαίο ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό, με την παράσταση «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ, ενός από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Την εξαιρετική σύνθεση συντελεστών συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Άρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιώργος Ζιόβας. Η πρεμιέρα της παράστασης αναμένεται να γίνει στις 29 Οκτωβρίου.
Στις 6 Οκτώβρη, ξεκινάει η εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «Η Βασίλισσα της ομορφιάς» του βραβευμένου συγγραφέα Μάρτιν Μακντόνα που ανέβηκε με εξαιρετική επιτυχία στο θέατρο Επί Κολωνώ από το δημιουργικό επιτελείο της Ομάδας Νάμα (Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου) και θα συνεχίσει φέτος τις παραστάσεις της στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου. Η παράσταση απέσπασε 3 βραβεία κοινού του Αθηνοράματος (1ο βραβείο Καλύτερης Παράστασης, 1ο Σκηνοθεσίας και 1ο Γυναικείου ρόλου ενώ είχε υποψηφιότητα σε άλλες 5 κατηγορίες)
Μετά τη διεθνή τους περιοδεία σε Λονδίνο και Άμστερνταμ, τα δεκάδες sold out σε παραστάσεις στην Αθήνα και την Περιφέρεια, τις διθυραμβικές κριτικές και την μεγάλη αγάπη του κοινού, στις 4 Οκτώβρη θα ανέβει η παράσταση «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα για να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό, τον μεγάλο, αγνό και εφηβικό τους έρωτα. Την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής.
Στα μέσα της θεατρικής μας σεζόν θα ξεκινήσει, επίσης, η «Κλάρα» το τελευταίο και πιο διάσημο έργο του Ιβάν Τουργκένιεφ που είναι μια αληθινή ιστορία, όπως την κατέγραψε με μοναδικό τρόπο ο μεγάλος Ρώσος κλασικός συγγραφέας. Στις 17 Ιανουάριου το έργο θα δει για πρώτη φορά το φως της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σε παραγωγή της A PRIORI www.a-priori.gr.

Παράλληλα η Παιδική Σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου θα φιλοξενήσει δυο εξαιρετικές παραγωγές. Από 10 Οκτωβρίου θα δούμε ξανά στην σκηνή την αναβίωση της θρυλικής παιδικής παράστασης «Μια γιορτή στου Νουριάν», του Volker Ludwig σε ανανεωμένη εκδοχή από τη «Συντεχνία του Γέλιου» σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι. Συνεχίζεται και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά από τη «Συντεχνία του Γέλιου» σε συν δημιουργία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, σε ένα απολύτως φιλικό και προσβάσιμο θέατρο σε άτομα με αναπηρία περιβάλλον, την κωμωδία «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» του Άγγλου συγγραφέα Roy Kift σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα. Τέλος, ενημερώνουμε ότι το Σύγχρονο Θέατρο θα λειτουργήσει ως covid free χώρος με πληρότητα 85% και θα υποδέχεται θεατές που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Όλο το προσωπικό μας θα είναι εμβολιασμένο. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου και κατά την διάρκεια της παράστασης. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των παραστάσεων που αποσκοπούν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο, παραμονή και έξοδο από το θέατρό μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις στο www.sychronotheatro.gr
Facebook: https://www.facebook.com/sixronotheatro/