Επί Κολωνώ
Ο ΧΩΡΟΣ

Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός
τηλ 210 5138067, xkolono@otenet.gr

Το 2000 στον Κολωνό, σε ένα διατηρητεό κτίριο του 1918 που έως τότε λειτουργούσε ως σχολείο, άνοιξε τις πύλες του το «Θέατρο Επί Κολωνώ», ένας ιδιαίτερος πολυμορφικός χώρος που στέγασε το όραμα της Ομάδας Νάμα, δηλαδή της σκηνοθέτριας Ελένης Σκότη και του αρχιτέκτονα, μεταφραστή και σκηνογράφου Γιώργου Χατζηνικολάου, δημιουργώντας έναν μοναδικό έως σήμερα πυρήνα καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σε όλους τους χώρους του Επί Κολωνώ - στην Κεντρική Σκηνή και στο Black Box, στο Φουαγιέ το οποίο λειτουργεί και ως μπαρ-καφέ και στην Αυλή - φιλοξενούνται ποικίλλες καλλιτεχνικές δράσεις με το θέατρο κυρίαρχο ανάμεσά τους. Ένα από τα βασικότερα κύτταρα του Επί Κολωνώ είναι το εργαστήριο υποκριτικής της ομάδας Νάμα - το Studio Nάμα, το οποίο έχει προσφέρει στο ελληνικό θέατρο μερικούς από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς.

Στο Επί Κολωνώ για τη θεατρική περίοδο 2019-2020 συνεχίζεται για 5η χρονιά η μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία της Ομάδας Νάμα: ο εξαιρετικός «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου. Λίγο πριν τις γιορτές θα ανέβει και η δεύτερη παραγωγή της Ομάδας Νάμα, «Η βασίλισσα της Ομορφιάς» του συγγραφέα Μάρτιν Μακντόνα με μια εξαιρετική διανομή ηθοποιών. Επίσης θα συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν η παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» με πρωταγωνιστή τον Τάσο Ιορδανίδη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις στο www.epikolono.gr
Facebook: https://www.facebook.com/epikolono.gr/
Twitter: https://twitter.com/?lang=el